Dé nieuwe speksteenpelletkachels van Altech

Een primeur voor Altech. Het merk breidt haar prachtige assortiment speksteenkachels uit met een geweldige serie pelletkachels. Het prachtige vlammenspel en de unieke warmte van speksteen, alleen dan gerealiseerd met pellets. Deze nieuwe toestellen werken niet geautomatiseerd zoals een doorsnee pelletkachel, maar met een micro-vergassingsysteem. 

Dankzij het unieke verbrandingssysteem realiseren de Altech pelletkachels een hoog rendement en een minimaal pellet verbruik. Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar, de Torus, de Ecosy en de Ecosy Plus.

Door het gebruik van speksteen stralen de pelletkachels van Altech tot wel tien uur na het doven van het vuur nog warmte uit. Het is ook mogelijk om de pelletkachels, tegen een meerprijs, te bestellen met zijruiten. Hierdoor heeft men vanuit de gehele ruimte maximaal zicht op het prachtige vlammenspel.

De Altech pelletkachels zijn getest als houtkachel (omdat deze pelletkachel niet op stroom werkt, wordt het niet gezien als pellekachel) en heeft energielabel A+. En sinds kort is de Torus pelletkachel te bewonderen in ons Experience Center en is, evenals de andere modellen, nu al leverbaar.

Een aantal voordelen van de Altech pelletkachel op een rij:

  • Het toestel gebruikt geen stroom en is geluidloos

  • Bezit de unieke eigenschappen van speksteen

  • Zuinig in gebruik

Hoe werkt de pelletkachel van Altech?

De pelletbrander heeft een primaire en secundaire beluchting. Door behulp van deze beluchting worden de gassen die uit de pellets komen boven in de bak verbrand, hierdoor ontstaat een prachtig vlammenspel. De beluchtingen zijn volledig natuurlijk, er zijn geen ventilatoren aanwezig waardoor de pellet kachel niet gevoelig is voor storingen.

De brander dient gevuld te worden met goede kwaliteit pellets (lage as- en vochtwaarde), dit is van belang voor een schone en volledige verbranding. De brander dient tot 2 a 3 cm onder de rand gevuld te worden en met behulp van de pellet kit op maat, hiermee realiseert de Altech pelletkachel wel 1,5 uur lang een prachtig vlammenspel. De Altech pelletkachels zijn geschikt voor iedere woning, dit komt door de keuze uit 3 verschillende branders; small (4kg), medium (6kg), large (8kg). Bekijk voor meer uitleg de onderstaande video.

De pelletkachels van Altech worden standaard geleverd met handvatten in de kleur van de kachel. Verchroomd zoals bij de houtkachels is mogelijk tegen een meerprijs. En belangrijk om te weten is dat het niet mogelijk is om subsidie te verkrijgen op de pelletkachels van Altech. 

Onze merken© 2017 - 2024 Kachelpand | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel